Бази даних


Наукова періодика України - результати пошуку


Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Повнотекстовий пошук
 Знайдено в інших БД:Книжкові видання та компакт-диски (1)Реферативна база даних (2)
Список видань за алфавітом назв:
A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  L  M  N  O  P  R  S  T  U  V  W  
А  Б  В  Г  Ґ  Д  Е  Є  Ж  З  И  І  К  Л  М  Н  О  П  Р  С  Т  У  Ф  Х  Ц  Ч  Ш  Щ  Э  Ю  Я  

Авторський покажчик    Покажчик назв публікацій



Пошуковий запит: (<.>A=Полєва І$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 6
Представлено документи з 1 до 6
1.

Долгая М. М. 
Якість і безпечність молока корів за використання мікроелементів та вітаміну Е [Електронний ресурс] / М. М. Долгая, С. В. Богороденко, Ю. О. Ярьоменко, І. О. Полєва // Вісник аграрної науки Причорномор'я. - 2016. - Вип. 2(1). - С. 93-101. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/vanp_2016_2(1)__14
Попередній перегляд:   Завантажити - 326.369 Kb    Зміст випуску     Цитування
2.

Полєва І. О. 
Порівняльна характеристика амінокислотного складу молока з різними технологічними характеристиками [Електронний ресурс] / І. О. Полєва, М. М. Долгая, В. О. Калашніков, О. О. Курепін // Науково-технічний бюлетень. - 2018. - № 119. - С. 122-128. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Ntb_2018_119_18
Попередній перегляд:   Завантажити - 367.19 Kb    Зміст випуску     Цитування
3.

Полєва І. О. 
Сезонна мінливість білкового складу молока корів Української чорно-рябої молочної породи [Електронний ресурс] / І. О. Полєва // Науково-технічний бюлетень Інституту тваринництва НААН. - 2018. - № 120. - С. 119-127. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Ntb_2018_120_17
Попередній перегляд:   Завантажити - 223.135 Kb    Зміст випуску     Цитування
4.

Полєва І. О. 
Білковий склад та поживна цінність молока корів української чорно-рябої молочної породи з різними генотипами капа-казеїну (CSN3) [Електронний ресурс] / І. О. Полєва, І. В. Корх // Науково-технічний бюлетень Інституту тваринництва НААН. - 2021. - № 125. - С. 185-195. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Ntb_2021_125_22
Попередній перегляд:   Завантажити - 254.184 Kb    Зміст випуску     Цитування
5.

Полєва І. 
Сезонні зміни молочної продуктиності та хімічного складу молока корів чорно-рябої молочної породи з різними генотипами капа-казеїну (CSN3) [Електронний ресурс] / І. Полєва, І. Корх, Г. Борзова // Agrarian bulletin of the Black sea littoral. - 2021. - Iss. 100. - С. 128-135. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/agbubls_2021_100_24
Попередній перегляд:   Завантажити - 1.213 Mb    Зміст випуску     Цитування
6.

Полєва І. О. 
Біологічна цінність молока корів української чорно-рябої молочної породи із різними генотипами капа-казеїну (CSN3) та сиру кисломолочного [Електронний ресурс] / І. О. Полєва, І. В. Корх, Т. І. Карунна, В. С. Тендітник, Т. С. Кодак // Вісник Полтавської державної аграрної академії. - 2021. - № 3. - С. 169-177. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/VPDAA_2021_3_23
Викладено експериментальні дані з дослідження амінокислотного складу та амінокислотного скору молока корів української чорно-рябої молочної породи з різними генотипами капаказеїну. Мета дослідження - виявлення зв'язку гену капа-казеїну (CSN3) з біологічною цінністю молока корів української чорно-рябої молочної породи та сиру кисломолочного. Дослідження виконували в умовах племінного заводу з розведення української чорнорябої молочної породи відділення "Профінтерн" ДП ДГ "Гонтарівка" Інституту тваринництва НААН. Опрацювання одержаних результатів та аналітичну частину проводили на дослідній базі Випробувального центру Інституту тваринництва НААН. Для проведення науково-господарського досліду сформували групу дійних корів української чорно-рябої молочної породи - 95 голів. Аналіз поліморфізму генів виконували методом PCR-RFLP. За результатами ДНК-тестування за геном капа-казеїну (CSN3) відібране поголів'я розподілили на три групи корів із генотипами: АА; АВ і ВВ. Ідентифікацію амінокислотного спектра молока та кисломолочного сиру проводили у п'яти висушених зразках із кожної підгрупи корів на базі РУП "Науково-практичний центр Національної академії наук Білорусі з тваринництва" методом рідинної хроматографії за умови використання автоматичного аналізатора амінокислот марки Hitachi-8900, згідно з вимогами ISO 13903. Кількісну оцінку амінокислотного складу молока і кисло-молочного сиру давали за загальною сумою незамінних і замінних амінокислот в 1 г білка. Амінокислотний індекс розраховували за співвідношенням незамінних до замінних амінокислот. У результаті проведених досліджень встановлено, що у корів із генотипом капа-казеїну CSN3ВВ була наявна тенденція до підвищення у ньому на 9,0 і 5,9 % співвідношення незамінних амінокислот до замінних порівняно з тваринами із генотипами АА і АВ. За оцінки відповідності біологічної цінності молока піддослідних корів ідеальному білку за шкалою ФАО/ВОЗ варто зауважити, що у тварин із генотипом CSN3ВВ воно мало вищу якість. Білок сиру кисломолочного, виготовленого з молока корів незалежно від їх генотипу, був бідний на ессенціальні амінокислоти. Скори всіх незамінних амінокислот перебували в діапазоні значень від 47,1 до 124,9 %. Встановлено, що молоко корів із генотипом ВВ за амінокислотним індексом та скором ідеального білка характеризується як продукт високої біологічної цінності. Виявлено, що завдяки збалансованій концентрації замінних і незамінних амінокислот у білку сиру кисломолочного, виготовленого з молока корів із генотипами АВ і ВВ, його харчова та біологічна цінність підвищилися проти продуктів тварин із генотипом АА.
Попередній перегляд:   Завантажити - 698.886 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
 
Відділ наукової організації електронних інформаційних ресурсів
Пам`ятка користувача

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського